-->
الحمل

البحث

»نشرت فى : Thursday, December 17, 2015»بواسطة : »No comments

وصفة شوربة العدس | Lentil Soup Recipe

وصفة شوربة العدس والبطاطس | Lentil and Soup Recipe

Scroll down for English.




وصفة شوربة العدس || Lentil Soup Recipe 

شوربة العدس 

المقادير :
٣ ملاعق طعام زيت نباتي 
١  بصل احمر متوسطة الحجم ( مقطع )
١/٢ ملعقة صغيرة فلفل اسود مطحون 
١/٢ ملعقة صغيرة كمون مطحون 
١/٢ ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة مطحونة
٢ فص ثوم مقطع 
١ بطاطس متوسطة الحجم مقطعة 
١  كوب عدس احمر مغسول 
١ ملعقة طعام معجون طماطم 
١ طماطم  مقطعه
٢ مكعب مرقة الدجاج
٢ لتر ماء مغلي (٨ أكواب ) 
للتقلية :
١ ملعقة طعام زيت + ١ فص ثوم مهروس + ١ ملعقة طعام كزبرة مفرومة 

الطريقة : 
١- باستخدام حرارة متوسطة يشوح البصل بالزيت وبعد ان يذبل يضاف اليه التوابل ( الفلفل الاسود ، الكمون ، الكزبرة الناشفة) ويقلب 
٢- مع التقليب قليلا في كل مرة  اضيفي الثوم ثم قطع البطاطس ثم العدس ثم الصلصة ثم الطماطم 
٣- اسكبي عليها الماء المغلي واخيرا اضيفي مكعبات مرقة الدجاج. 
٤- يغطى القدر ويترك ليطهو ٤٥ دقيقة اوحتى ينضج العدس .
٥- يضرب بالخلاط الكهربائي ثم يعاد للقدر ليغلي قليلا . 
٦- في قدر صغير يشوح الثوم المهروس بالزيت يضاف اليه الكزبره ويقلب قليلا  حتي يكتسب الثوم اللون الذهبي الفاتح ويسكب مباشرةً في قدر الشوربة ويحرك . 
تقدم الشوربة مع شرائح الخبز المحمص والليمون وبالعافية . 

وصفة شوربة العدس والبطاطس | Lentil and Soup Recipe

Ingredients:
3 Tbsp vegetable oil .
1 medium red onion (chopped) 
1/2 tsp ground black pepper.
1/2 tsp ground cumin 
1/2 tsp ground coriander seeds 
2 garlic gloves (minced )
1 medium size potato ( peeled and chopped).
1  cup split red lentil (washed).
1 Tbsp tomato paste .
1 tomato (chopped)
2 cubes chicken broth.
2 liters boiling water ( 8 cups)
To enrich flavor :
1 Tbsp vegetable oil + 1 garlic glove ( minced) + 1 Tbsp fresh coriander ( finely chopped) .

Instructions:
1- using a medium heat saute onion for 2 minutes then add the spices ( ground pepper , cumin and coriander seeds ) and stir .
2- add minced garlic then chopped potato then lentil then tomato paste then chopped tomato , stir after adding each ingredient. 
3- add boiling water and chicken broth cubes and cover the pot and cook for 45 minutes . 
4- let the soup cool down a little then blend till smooth then boil for few minutes . 
5- in a small pot on low heat saute minced garlic and finely chopped fresh coriander in 1 Tbsp of oil until the garlic is light golden brown , add immediately to the soup and stir well .
Serve the soup with toasted bread slices and lemon slices . 
 enjoy . 




    اضف تعليقاً عبر:

  • blogger
  • disqus

الابتسامات

0102030405060708091011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344

design by : bloggerinarab, powered by : blogger
كافة الحقوق محفوظة لمدونة مطبخنا المتواضع 2014 - 2015