Muffin with Cream Cheese and Berry Jam Filling Recipe || وصفة مافن بحشوة جبن الكيري و مربى التوت
المقادير :
٢١/٢ كوب دقيق ابيض منخول استخدمت الدقيق الكويتي
٢ ملعقة طعام بايكنج باودر
رشتين ملح
٢ ملعقة طعام سكر
٢ بيض
١/٢ كوب زبده (يعادل اصبع صغير بوزن ١٠٠ جرام ) بحرارة الغرفة
١ ملعقة طعام فانيلا سائلة
١/٢ كوب لبن
١/٤ كوب حليب
للحشوة :
١/٣ كوب مربي التوت ( ممكن استبداله بمربى فراولة او اي مربى فواكه ).
٩ الى ١٢ مكعب جبن كريمي يقطع الى مكعبات صغيره.
ربع كوب جوز مجروش او لوز
التغطية :
١/٣ كوب سكر الحلويات البودره
١/٤ ملعقة صغيرة فانيليا سائلة او رشتين من الفانيليا الحبيبات
٢ ملعقة صغيرة حليب سائل
الطريقة :
نسخن الفرن لحرارة ١٨٠ درجة مئوية / ٣٥٦ فهرنهايت .
نخفق البيض والزبده اللينه والفانيلا
نضيف اللبن والحليب ونخلط
نخلط الدقيق والبايكنج بودر والسكر ونضيف نصفه للخليط البيض ونخلط ثم نضيف باقي الدقيق بالتدريج مع التقليب بالملعقة حتى نحصل على خليط ثقيل القوام
نصف ورق الخبز في صينية المافن وفي كل قالب
نسكب ملعقة كبيرة من خليط المافن ثم نسكب ملعقة صغيرة من مربى التوت بالوسط نضع قطع الجبن ثم نغطيها بملعقة كبيرة اخرى من خليط المافن .
نكرر الطبقات في كل قالب ونرش المكسرات على الوجة
تخبز في الفرن الساخن لمدة ٢٥ دقيق مع تحمير الوجة
بعد اخراج المافن من الفرن نصب عليها خليط السكر (القليز )
لتحضير خليط السكر : نضيف الفانيليا للسكر ثم الحليب بالتدريج مع الخلط حتى يتجانس
وتقدم بالعافية
Muffins with Cream Cheese and Berry Jam filling Drizzled with Vanilla Glaze Recipe
Ingredients:
11/2 cup white flour (sifted)
2 Tbsp baking powder
2 pinches salt
2 Tbsp sugar
2 eggs
1/2 cup butter (1 small stick 100 gm ) room temperature
1 tsp vanilla extract
1/2 cup butter milk
1/4 cup milk
For filling :
1/3 cup berry jam ( you can substitute with your favorite friut jam such strawberry jam etc )
9-12 kiri cream cheese cubes (divide them to smaller cubes )
1/4 cup walnut (crushed) or almond slices
Vanilla glaze :
1/3 cup confectioner sugar
1/4 tsp vanilla extract
2 Tbsp milk
Instructions:
1-Preheat oven to 356 f / 180 c .
2- In a large bowl cream butter , sugar and vanilla.
3- mix in butter milk and milk .
4- gradually add flour , sugar and baking powder , stir in gently until just combined.
5- line a muffin tin with baking paper .
6- spoon 1 heaping Tbsp of batter into each muffin cavity , pour 1 tsp of jam in the center , add some cream cheese cubes then spoon another heaping Tbsp of batter on top .
7- Garnish muffins with crushed walnuts
9- Bake for 25 minutes or until batter is set.
10. Allow muffins to cool for few minutes while making the vanilla glaze .
11- to make vanilla glaze simply mix confectioner sugar , vanilla and milk until smooth , drizzle over muffin .
bon appetit .
اضف تعليقاً عبر:
الابتسامات